Back to Top

Cochem

In het mooiste deel van het Moezel dal, ligt het oude en romantische wijnstadje Cochem. CochemDe Romeinen zongen reeds lofliederen over dit landschap.

De burcht Reichsburg beheerst door haar afmetingen en de ligging boven op een rotsplateau het stadsbeeld. Door de vele torentjes, kantelen en erkers lijkt de burcht op een sprookjesslot. Na de verwoesting in de late middeleeuwen is de burcht weer in de oorspronkelijke staat opgebouwd. Indrukwekkend is ook het uitzicht vanaf de burcht over het dal van de rivier de Moezel, met bossen, weiden en wijngaarden.

Cochem zelf is een bezienswaardigheid met nauwe steegjes, gerestaureerde vakwerkhuizen met de typisch leien daken, het historische marktplein, de stadspoorten, kerken en stadsmuren. De wijnboeren zullen graag voor u de tijd nemen, zodat u uitgebreid kennis kunt maken met de overheerlijke Rieslingwijnen. Een aanrader is het maken van een boottocht, vooral in de avonds met muziek en dans, als de lichtjes van de burcht en de stad zich in het water weerspiegelen is dit een heel bijzondere attractie die men niet mag missen.