Back to Top

München

München ligt in de Duitse staat Beieren, in het zuidoosten van Duitsland en is na Berlijn en Hamburg de grootste stad van Duitsland.  München met zijn 1,4 miljoen inwoners is de hoofdstad van de deelstaat Beieren. Het is in Duitsland één van de belangrijkste steden op het gebied ven economie en cultuur. Het centrum heeft veel historische gebouwen, musea en monumenten, die allemaal op loopafstand van elkaar liggen en worden afgewisseld door vele cafés, winkels en restaurants.

De Alte Pinakothek is het oudste museum van München. Het heeft een belangrijke collectie schilderijen met onder meer El Greco, Murillo en Rembrandt.

In de Neue Pinakothek hangen schilderwerken vanaf 1800, en de Pinakothek der Moderne is gewijd aan moderne kunst.

In het oude centrum van München zijn veel interessante kerken, paleizen en patriciërshuizen te vinden. De drukke Marienplatz is het hart. Het mooiste gebouw aan dit plein is het neogotische Neue Rathaus met een 85 meter hoge toren. Op de top prijkt het symbool van München (een monnikje) en er is een bewegend uurwerk met dansende poppen. Het Altes Rathaus uit de 15de eeuw herbergt het speelgoedmuseum.

Ieder jaar, op de laatste zaterdag van september is er München het Oktoberfest, het duurt ruim twee weken.

Ook voor voetballiefhebbers is München, de thuishaven van FC Bayern München en TSV 1860 München. München leent het zich uitstekend voor een weekendtrip.